7.2.09

Online Video Sites

Ongeveer de helft van alle internet video servers bestaat uit porno. De andere helft wordt hoofdzakelijk gebruikt door 'video sharing' sites. You Tube is uiteraard het bekendste voorbeeld met ruim 69 miljoen unieke bezoekers per maand.

Maar onderzoek toont aan dat Online Video onze oude bekende Televisie zal voorbijsteken wat populariteit betreft.

Recent onderzoek door eMarketeer in de Verenigde Staten geeft weer dat in de leeftijdscategorie van 18 tot 34 jaar, ca 69% van de ondervraagden aangeeft "niet meer zonder online video te kunnen"! Ruim de helft daarvan zegt minstens 20 uur per week naar online video te kijken. De evolutie van het aantal Televisie kijkuren zal tussen 2009 en 2011 met 12% dalen, terwijl Online Video over diezelfde periode een groei van 1650% zal kennen!

Vroeg of laat zal er dus meer naar het PC scherm (of GSM - internet scherm) gekeken worden dan naar Televisie schermen. Tegen die tijd is de printed media al lang meegezogen in de negatieve spriaal die zich steeds sneller en krachtiger manifesteert.

De Millenials onder ons zorgen er op die manier voor dat een ware revolutie in kijkgedrag plaatsgrijpt.

Deze 'I am in control'- generatie wil zien wàt ze wil zien, wanneer ze het wil zien. Niet wanneer de televisie programma verantwoordelijken het voor hen plannen. De jonge generatie keert zich meer en meer weg van televisie en hangt via social network sites en andere communicatie platforms, als nooit tevoren, aan het PC scherm.

Als gevolg daarvan zullen de advertentie bestedingen en inkomsten drastische en nooit eerder geziene veranderingen ondergaan. Enkel die ondernemingen die een toekomstgerichte Online strategie en meer bepaald een Online Video strategie hebben uitgestippeld, zullen de storm kunnen doorstaan. Consumenten verwachten nu al video content op de B2C sites en vermits Online Video hun preferente communicatie middel wordt.

3 comments:

  1. Anonymous2/07/2009

    de 'screen generation' zal het advertentie/media landschap drastisch doen veranderen.

    ReplyDelete
  2. Anonymous2/09/2009

    De beeldkwaliteit van Televisie is nog steeds veel beter is dan internet, daarom zullen ook jongeren dit medium blijven opzoeken

    ReplyDelete
  3. Anonymous2/11/2009

    Het feit dat de beeldkwaliteit op onze televisie beter is dan ons internet ligt grotendeels aan het feit dat ons internet geen HD streaming ondersteunt/aankan qua bandbreedte, wat in Amerika bijvoorbeeld wél het geval is.

    ReplyDelete